KYT ry:n tapahtumat ja kokoukset

Joko sinun työpaikallasi on luottamusmies?

Keskiviikko 11.11.2015 klo 12:57 - Martti

Onko sinun työpaikallasi luottamusmies/-valtuutettu? Oletko tavannut hänet?

Jos luottamusmiestä ei ole vielä valittuna on vuodenvaihde siihen otollinen ajankohta. Apua vaalin järjestämiseen antaa YTN ja valitulle luottamusmiehelle järjestetään myös koulutusta YTN:n toimesta.

Luottamusmies edustaa paikallisesti ylempiä toimihenkilöitä ja toimii heidän edunvalvojanaan. Luottamusmies on myös näköalapaikalla suunnittelun toimialan kehityksessä. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen luottamustoimeen!

Tietoa luottamusmiehen valinnasta YTN-sivuilta.

Tietoa koulutustarjonnasta luottamusmiehille ja muillekin edustajille.

KYT ry

Yhdistyksen Syyskokous 2015

Perjantai 2.10.2015 - TimoK


Syyskokous 23.10.2015 klo18.30

Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Ratapihankatu 43, Tampere

 

1. Kokouksen avaus.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.

3. Kokouksen työjärjestys.

4. Kokousvirkailijoiden valinta ja osallistujien toteaminen.

    4.1 Kokouksen puheenjohtaja.

    4.2 Kokouksen sihteeri.

    4.3 Kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja äänten laskijaa.

    4.4 Osanottajien toteaminen.

5. Päätetään vuoden 2016:

     - toimintasuunnitelma

     - talousarvio

     - liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

     - toimihenkilöiden palkkiot

6. Päätetään hallituksen jäsenten ja varajäsenten määrä.

7. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

8. Valitaan hallituksen muut jäsenet erovuoroisten tilalle

9. Valitaan toiminnantarkastajat ja heille varamiehet.

10. Päätetään kokousten koolle kutsumistavasta www.konsulttialanylemmat.com ja e-mail.

11. Kokouksen päätös.

 

Tervetuloa Hallitus

Yritysyhdistysten seminaari 23.-24.10.2015

Perjantai 25.9.2015 - TimoK

Solo Sokos Hotel Torni, Ratapihantie 43, Tampere

Ilmoittaudu seminaariin 5.10. mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/B87D03D7F7F04086.par

Miksi vaikuttaminen on tärkeää? Miten sitä voisi tehdä omassa yrityksessä? Kuinka yritysyhdistys voi tässä onnistua?Tule mukaan seminaariin, jonka jälkeen tiedät, mitä vaikuttaminen on ja miten saat oman vaikuttajaviestisi perille. Asiantuntemusta asiaan tarjoavat viestinnän tekijä Sini Korpinen Ellun kanoista ja YTN:n Riku Salokannel.

Korpinen on viestinnän tekijä, jolla on kokemusta vaikuttajapöydän molemmilta puolilta niin edunvalvonta kuin poliittisista tehtävistäkin. Erikoistunut yhteiskunnalliseen ja vaikuttajaviestintään sekä strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Ellun Kanoissa toteuttanut vaikuttajaviestinnän toimeksiantoja muun muassa edunvalvontajärjestöille sekä media- ja vakuutusalan toimijoille. Uskoo suoraviivaisuuteen, avoimuuteen ja hyviin tarinoihin.

Riku Salokannel on YTN:n pitkän linjan työsuhdeasiamies, joka tuntee vaikuttamisen lakipykälät ja tietää, kuinka kannattaa toimia esimerkiksi paikallisia sopimuksia tehtäessä.

Ohjelma

Pe 23.10.

12.00 Lounas
13.00 Seminaarin avaus
Maailma on muuttunut - vaikuttaminen ja viestintä ovat erottamaton osa toisiaan! Sini Korpinen, Ellun Kanat
Mihin minä voin vaikuttaa työpaikallani? Riku Salokannel, YTN
15.00 Kahvi
15.30 Village-yhdistyspeli
Työpajat:
- Miten meidän yrityksessä vaikutetaan tehokkaimmin?
- Kuinka markkinoin omaa yhdistystäni? Some ja muut keinot
- Miksi yhdistykseni on olemassa?
- Toiminnan vakiinnuttaminen
18.00 Työpajojen tulosten kokoaminen
18.30 Päivä päättyy
19.00 Päivällinen

La 24.10.

09.00 Päivän avaus
09.15 Tuottavuus nousuun hinnalla millä hyvänsä: miksi lomarahojen poistaminen on huono idea? Ismo Kokko, YTN
10.00 Vuoden yritysyhdistys palkitaan, yritysyhdistysryhmän puheenjohtaja Ainokaisa Saarinen, varapuheenjohtaja Kari Lappalainen
10.15 Työpajojen tulosten esittäminen
11.45 Yhteenveto
12.00 Lounas

YTN:n hallitus päätti osallistumisesta perjantain mielenosoitukseen

Maanantai 14.9.2015 klo 15:55 - Martti

YTN:n hallitus päätti osallistumisesta perjantain mielenosoitukseen

YTN:n hallitus on 14.9. päättänyt, että YTN osallistuu perjantaina 18.9.2015 klo 11.00 alkavaan keskusjärjestöjen organisoimaan mielenosoitukseen ja suosittaa jäsenliitoilleen osallistumista mielenosoitukseen.
 
Myös Akavan hallitus päätti viime viikolla, että keskusjärjestömme on mukana palkansaajien yhteisessä mielenilmauksessa 18.9.
 
Perjantain mielenosoitus ei kohdistu voimassaoleviin työehtosopimuksiin, vaan maan hallituksen toimenpiteisiin ja on näin laillinen poliittinen mielenilmaus. Sanan, mielipiteen ja kokoontumisen vapaus ovat kansalaisen perusoikeuksia.
 
Jotkut ammattiliitot järjestävät samaan aikaan poliittisia lakkoja, jotka niinikään ovat laillisia. YTN ei ole mukana niissä, vaan kehottaa jäsenistöään osallistumaan mielenosoitukseen sekä mahdollisiin paikallisiin tilaisuuksiin mahdollisimman suurella joukolla. Päätösvalta on kuitenkin aina jäsenellä itsellään. Muiden liittojen lakkojen seurauksena saattaa tosin käydä niin, että työnteko käytännössä estyy koko työnseisauksen ajaksi.

Miksi mielenosoitus?

Pääministeri Sipilän johdolla on näyttävästi uutisoitu, että maan hallitus on kaksi kertaa yrittänyt saada maahan aikaan yhteiskuntasopimusta. Julkisuudessa on synnytetty mielikuva, että palkansaajajärjestöt olisivat kaataneet sopimuksen. Tämä ei ole totta.
 
Elokuussa palkansaajakeskusjärjestöt esittivät hallitukselle 34-kohtaisen listan siitä, miten tuottavuutta ja kilpailukykyä saadaan parannettua ja talouden suunta käännettyä. Tästä eivät hallitus ja työantajat halunneet neuvotella, vaan vaativat suostumista vain ja ainoastaan 5 % leikkauksiin. Elinkeinoelämän Keskusliitto oli neuvotteluissa huomattavan passiivinen, kuten ministeri Soinikin on julkisuudessa todennut.
 
Sen sijaan hallitus esittää leikkauksia pakkolaeilla, joissa puututaan perustavanlaatuisesti työmarkkinoiden sopimusoikeuksiin. Hallitus, joka julistaa ohjelmassaan joustavoittavansa työmarkkinoita, aikoo nyt jäykistää niitä omilla pakkolaeillaan.
 
Perustuslain mukaan työvoima on valtion erityisessä suojeluksessa. Hallituksen nyt suunnittelemaa kansalaisten perusoikeuksiin kohdistuva hyökkäystä ei voida hyväksyä. Poliittinen mielenosoitus jää näin ainoaksi vaihtoehdoksi.

Hallituksen esitysten juridinen merkitys

  • Loppiainen ja helatorstai muutetaan palkattomiksi vapaapäiviksi vuosityöaikaa lyhentämättä.

Loppiainen ja helatorstai ovat kirkkolain 4:3§:n mukaisia kirkollisia juhlapäiviä. Arkipyhiksi sanotaan juhlapäiviä, jotka yleensä sijoittuvat muulle viikonpäivälle kuin sunnuntaiksi.

Useissa työehtosopimuksissa on sovittu erikseen arkipyhäkorvauksista. Jos loppiainen ja helatorstai muuttuvat palkattomiksi, vaikuttaa se arkipyhäkorvauksiin.
Vuosityöaika pitenee kahdella päivällä tai palkka vastaavasti alenee. Vaihtoehtoisesti arkipyhinä ollaan töissä tai korvataan työaika esim. lauantaina. Jos kuukausipalkkainen ei tee palkattomia arkipyhiä sisään, lasketaan kyseiselle kuukaudelle palkka kuukauden todellisten työpäivien mukaan
.
Lue lisää Hallituksen esityksen juridisesta merkityksestä.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder:
Suomi nousee vain yhdessä sopimalla

Maan hallitus on rajoittamassa sopimisvapautta säätämällä pakottavalla lainsäädännöllä ylärajat ylityökorvauksista, vuosilomista ja sairausajan karensseista. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, jotka koskevat työelämää ja sopimista. Hallituksen tulee myös kunnioittaa perustuslakia ja sen sisällä olevaa sopimisvapautta. Hallitus on tänään jo saanut toimistaan huomautuksen pohjoismaisilta ay-järjestöiltä. Lue lisää

Ohjeita mielenilmaukseen osallistumiseksi

Palkansaajajärjestöjen mielenosoitus 18.9.2015
 
Syy, miksi osoitetaan mieltä:
Sopimusoikeuden ja -vapauden puolustaminen, vastustetaan pakottavaa lainsäädäntöä, jolla rajoitetaan TES- ja VES-neuvotteluja. Toki hallituksen leikkausten vastustaminen varmasti myös näkyy tilaisuudessa.
 
Aika ja paikka:                   
Rautatientori perjantaina 18.9. klo 11 - 12.30
 
Ajankohta on valittu eduskunnan aikataulun mukaan. Kello 13 alkaa äänestys hallituksen paketista.
 
Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla.
 
Palkansaajakeskusjärjestöjen puheenjohtajat korostavat, että työntekijöiden on mahdoton hyväksyä hallituksen pakkotoimia. Hallitus ei kunnioita työntekijöiden ja työnantajien välistä oikeutta sopia työn hinnasta ja muista työehdoista. Se uhkaa myös rikkoa kansainvälisesti tunnustettua periaatetta, jonka mukaan laki suojelee lähtökohtaisesti heikompaa osapuolta.
 
-       Olemme liikkeellä puolustamassa heikoimpien suojaa, Lauri Lyly (SAK), Sture Fjäder (Akava) ja Antti Palola (STTK) toteavat.
 
Mielenosoitukseen ovat ammattiliittojen jäsenten lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolestuneita hallituksen tavasta ja keinoista tehdä leikkauksia. Paikalle kutsutaan myös kaikkien eduskuntaryhmien edustajat.
 
Mielenosoituksen lisäksi kantaa voi ottaa allekirjoittamalla nettiadressin. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä.
 
Palkansaajien mielenosoitus sosiaalisessa mediassa: #STOP
 
Kuljetuksista mielenosoituspaikalle tiedotetaan huomenna lisää.
 
Huomenna avataan myös infosähköposti info@ytn.fi ja infopuhelin 040 1953 771 YTN:n luottamusmiehille. Päivystys palvelee arkisin klo 9–15.
 
Jokainen liitto tiedottaa mielenilmauksesta omille jäsenilleen.

KYT ryn seminaari siirtyi

Keskiviikko 18.3.2015 klo 15:11 - Martti

Moi kaikille.

Meillä on ollut tapana pitää vuosittain seminaari jäsenkunnalle. Viime vuonna oltiin Tallinnassa, 2013 vuonna Turku-Tukholma-Turku risteilyllä Viking Gracella ja 2012 Varsovassa pidennetyllä viikonloppureissulla. Täksi vuodeksi suunniteltiin ensin pidennettyä viikonloppuseminaaria Budabestiin, mutta sen matkan kustannukset nousivat aika isoiksi, että olisi pitänyt olla melko huomattava omavastuu, jotta olisimme voineet toteuttaa matkan tänä vuonna. Vaihtoehdoksi suunniteltiin ensin tämän vuoden toukokuussa laivaseminaaria Pietariin, mutta lopulta hallituksessa päädyttiin ratkaisuun, että siirretään seminaari ensi vuoteen. Tällöin säästyy tämän vuoden budjettiin varatut seminaarikustannukset ensi vuoteen ja sitten voitaisiin toteuttaa pidennetty viikonloppumatka Budabestiin tai johonkin vastaavan saman tapaiseen kohteeseen. Ajankohta olisi alustavasti ensi vuoden toukokuussa.

Tästä voisi minulle laittaa kommentteja onko tällaisella matkalla kuinka kannatusta tai vastustusta eli mailiin pekka.makkonen@elomatic.com

Hyvää kesän odotusta pj. Pekka

Vuosikokous 20.3.2015 klo 18

Maanantai 2.3.2015 - TimoK

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13, Helsinki

Kokousasiakirjat jaetaan kokouksen alussa. Asialista on seuraava:

1. Kokouksen avaus
2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta ja osallistujat
Puheenjohtaja, Sihteeri, 2 pöytäkirjan tarkastajaa ja ääntenlaskijaa, Osallistujat
5. Vuoden 2014 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.
6. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen.
7. Kokouksen päätös.

Tervetuloa
Hallitus

Jättijärjestön selvitys alkoi

Torstai 12.2.2015 klo 12:34 - Martti

SAK:n ja STTK:n yhteisen keskusjärjestön selvitystyön ohjausryhmä on nimetty. Selvityksestä ulosjättäytyneestä keskusjärjestö AKAVAsta mukana selvityksessä on kaksi liittoa: Insinööriliitto ja Tekniikan Asiantuntijat.

Ohjausryhmän kokoonpano löytyy Helsingin Sanomien uutisesta.

http://www.hs.fi/politiikka/a1423710766536

Uuden keskusjärjestön perustaminen

Maanantai 19.1.2015 klo 12:57 - Martti

Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi pitää todennäköisenä, ettei TEK ole mukana uudessa keskusjärjestössä. Aiemmin viime viikolla Akava ilmoitti säilyvänsä itsenäisenä korkeasti koulutettujen palkansaajien keskusjärjestönä.

Lue TEKin koko artikkeli:

http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa

-Martti-

Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa. - See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpuf
Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

Hankkeen valmistelukokous järjestettiin tänään perjantaina 16. tammikuuta Helsingissä. Viime vuoden marraskuussa yli 20 ammattiliittoa allekirjoitti julkilausuman, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen yhteistyötä tulisi tiivistää. Näistä liitoista valtaosa oli SAK:n ja STTK:n jäsenliittoja.

Uuden keskusjärjestön perustamisen valmisteluun osallistuvien ammattiliittojen tulee ilmoittaa mukanaolostaan 10. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana.

Uusi keskusjärjestö olisi poliittisesti sitoutumaton, ja se ottaisi vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.

TEK ei todennäköisesti mukana

Akava ilmoitti eilen torstaina 15. tammikuuta, että se säilyy itsenäisenä palkansaajakeskusjärjestönä. Akavan mukaan akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa.

Akava kuitenkin pitää tärkeänä, että palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi tämänpäiväiseen hankkeen valmistelukokoukseen osallistui edustajia monesta akavalaisesta liitosta. Paikalla oli yhteensä 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Myös TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi osallistui kokoukseen.

– On todennäköistä, että TEK ei lähde mukaan perustettavaan uuteen keskusjärjestöön. Tähän saakka Akavaa ja kahta muuta keskusjärjestöä on erottanut muun muassa erilaiset näkemykset palkansaajien tulonjaosta, eläkeuudistuksesta ja koulutuspolitiikasta, Kauppi luettele

- See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpuf
Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

Hankkeen valmistelukokous järjestettiin tänään perjantaina 16. tammikuuta Helsingissä. Viime vuoden marraskuussa yli 20 ammattiliittoa allekirjoitti julkilausuman, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen yhteistyötä tulisi tiivistää. Näistä liitoista valtaosa oli SAK:n ja STTK:n jäsenliittoja.

Uuden keskusjärjestön perustamisen valmisteluun osallistuvien ammattiliittojen tulee ilmoittaa mukanaolostaan 10. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana.

Uusi keskusjärjestö olisi poliittisesti sitoutumaton, ja se ottaisi vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.

TEK ei todennäköisesti mukana

Akava ilmoitti eilen torstaina 15. tammikuuta, että se säilyy itsenäisenä palkansaajakeskusjärjestönä. Akavan mukaan akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa.

Akava kuitenkin pitää tärkeänä, että palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi tämänpäiväiseen hankkeen valmistelukokoukseen osallistui edustajia monesta akavalaisesta liitosta. Paikalla oli yhteensä 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Myös TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi osallistui kokoukseen.

– On todennäköistä, että TEK ei lähde mukaan perustettavaan uuteen keskusjärjestöön. Tähän saakka Akavaa ja kahta muuta keskusjärjestöä on erottanut muun muassa erilaiset näkemykset palkansaajien tulonjaosta, eläkeuudistuksesta ja koulutuspolitiikasta, Kauppi luettele

- See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpufvv
Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

Hankkeen valmistelukokous järjestettiin tänään perjantaina 16. tammikuuta Helsingissä. Viime vuoden marraskuussa yli 20 ammattiliittoa allekirjoitti julkilausuman, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen yhteistyötä tulisi tiivistää. Näistä liitoista valtaosa oli SAK:n ja STTK:n jäsenliittoja.

Uuden keskusjärjestön perustamisen valmisteluun osallistuvien ammattiliittojen tulee ilmoittaa mukanaolostaan 10. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana.

Uusi keskusjärjestö olisi poliittisesti sitoutumaton, ja se ottaisi vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.

TEK ei todennäköisesti mukana

Akava ilmoitti eilen torstaina 15. tammikuuta, että se säilyy itsenäisenä palkansaajakeskusjärjestönä. Akavan mukaan akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa.

Akava kuitenkin pitää tärkeänä, että palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi tämänpäiväiseen hankkeen valmistelukokoukseen osallistui edustajia monesta akavalaisesta liitosta. Paikalla oli yhteensä 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Myös TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi osallistui kokoukseen.

– On todennäköistä, että TEK ei lähde mukaan perustettavaan uuteen keskusjärjestöön. Tähän saakka Akavaa ja kahta muuta keskusjärjestöä on erottanut muun muassa erilaiset näkemykset palkansaajien tulonjaosta, eläkeuudistuksesta ja koulutuspolitiikasta, Kauppi luettele

- See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpuf
Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

Hankkeen valmistelukokous järjestettiin tänään perjantaina 16. tammikuuta Helsingissä. Viime vuoden marraskuussa yli 20 ammattiliittoa allekirjoitti julkilausuman, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen yhteistyötä tulisi tiivistää. Näistä liitoista valtaosa oli SAK:n ja STTK:n jäsenliittoja.

Uuden keskusjärjestön perustamisen valmisteluun osallistuvien ammattiliittojen tulee ilmoittaa mukanaolostaan 10. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana.

Uusi keskusjärjestö olisi poliittisesti sitoutumaton, ja se ottaisi vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.

TEK ei todennäköisesti mukana

Akava ilmoitti eilen torstaina 15. tammikuuta, että se säilyy itsenäisenä palkansaajakeskusjärjestönä. Akavan mukaan akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa.

Akava kuitenkin pitää tärkeänä, että palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi tämänpäiväiseen hankkeen valmistelukokoukseen osallistui edustajia monesta akavalaisesta liitosta. Paikalla oli yhteensä 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Myös TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi osallistui kokoukseen.

– On todennäköistä, että TEK ei lähde mukaan perustettavaan uuteen keskusjärjestöön. Tähän saakka Akavaa ja kahta muuta keskusjärjestöä on erottanut muun muassa erilaiset näkemykset palkansaajien tulonjaosta, eläkeuudistuksesta ja koulutuspolitiikasta, Kauppi luettelee.

- See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpuf
Joukko ammattiliittoja on päättänyt käynnistää hankkeen uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Mukaan lähtevät liitot selviävät helmikuussa.

Hankkeen valmistelukokous järjestettiin tänään perjantaina 16. tammikuuta Helsingissä. Viime vuoden marraskuussa yli 20 ammattiliittoa allekirjoitti julkilausuman, jonka mukaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen yhteistyötä tulisi tiivistää. Näistä liitoista valtaosa oli SAK:n ja STTK:n jäsenliittoja.

Uuden keskusjärjestön perustamisen valmisteluun osallistuvien ammattiliittojen tulee ilmoittaa mukanaolostaan 10. helmikuuta mennessä. Tavoitteena on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana.

Uusi keskusjärjestö olisi poliittisesti sitoutumaton, ja se ottaisi vastuulleen lakkautettavien keskusjärjestöjen kansalliset ja kansainväliset tehtävät.

TEK ei todennäköisesti mukana

Akava ilmoitti eilen torstaina 15. tammikuuta, että se säilyy itsenäisenä palkansaajakeskusjärjestönä. Akavan mukaan akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa.

Akava kuitenkin pitää tärkeänä, että palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyötä tiivistetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi tämänpäiväiseen hankkeen valmistelukokoukseen osallistui edustajia monesta akavalaisesta liitosta. Paikalla oli yhteensä 73 palkansaajaliiton edustajaa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä.

Myös TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi osallistui kokoukseen.

– On todennäköistä, että TEK ei lähde mukaan perustettavaan uuteen keskusjärjestöön. Tähän saakka Akavaa ja kahta muuta keskusjärjestöä on erottanut muun muassa erilaiset näkemykset palkansaajien tulonjaosta, eläkeuudistuksesta ja koulutuspolitiikasta, Kauppi luettelee.

- See more at: http://lehti.tek.fi//jarjesto/tek-tuskin-mukana-uudessa-keskusjarjestossa#sthash.nLx6pXb6.dpuf

Avainsanat: TEK, keskusjärjestö

Suomen korkeasti koulutetut Länsi-Euroopan halvimpia

Torstai 4.12.2014 klo 10:51 - Martti

Suomen korkeasti koulutetut Länsi-Euroopan halvimpia


Vähemmän koulutetut suomalaiset pärjäävät edelleen koulutettuja suomalaisia paremmin EU:n ja Euroopan talousalueen (ETA) palkkavertailussa, kertoo Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) tuore tutkimus. Suomalaisten korkeasti koulutettujen euromääräinen palkkataso ennen veroja on yhdeksänneksi korkein 29:n EU- ja ETA-maan korkeasti koulutettujen joukossa. Matalasti koulutettujen joukossa Suomen palkkataso on seitsemänneksi korkein.

– Palkat ovat nousseet Suomessa kautta linjan. Tämän seurauksena myös korkeasti koulutettujen palkkataso on saatu lähelle Saksan tasoa, mutta heikosti koulutettujen palkat ovat Suomessa selvästi korkeampia kuin Saksassa, kertoo pääekonomisti Eugen Koev.

Tutkimuksen mukaan palkkaerot Suomessa ovat EU:n pienimpiä, ja ne ovat viime vuosina jopa kaventuneet.

– Tulosten valossa on selvää, että Suomessa ei ole perusteita politiikalle, jolla poljetaan koulutettujen palkkoja, Koev toteaa.

Suomalaisten palkkojen ostovoimaa rokottaa korkea hintataso. Palkkaverotuksen vaikutusta ei pystytty selvittämään PT:n tutkimuksessa. Palkansaajan ostovoima on kokonaisuus, joka muodostuu palkoista, palkkaveroista ja hintatasosta.

– Jos palkkojen verotusta ei tarkastella, on kokonaiskuvan muodostaminen hankalaa. Tiedämme kuitenkin muista lähteistä, että korkeasti koulutetuille tyypillisiä palkkoja verotetaan Suomessa varsin ankarasti. Käsitykseni on, että suomalaisten korkeasti koulutettujen suhteellinen asema heikkenee kansainvälisessä vertailussa edelleen, kun palkkaverotus otetaan huomioon.

Koevin mielestä ansiotuloverotuksen keventäminen ja kulutusverotuksen kiristäminen puolustavat edelleen paikkaansa. Liikkumavaraa ei kuitenkaan ole paljon, koska kulutusverotuskin on Suomessa kireää.

– Syy Suomen korkeaan hintatasoon ei ole vain verotus, vaan yhtä lailla puutteellinen kilpailu esimerkiksi päivittäistavarakaupassa sekä pullonkaulat asuntomarkkinoilla, Koev huomauttaa.

Oheiset kaaviot havainnollistavat palkkavertailua.

pt_palkkavertailu-2011-prosentuaalinen-ero.png

pt_palkkavertailu-2011-koulutuksen-mukaan-.png

Artikkeli kopioitu Akavan nettisivuilta.

http://www.akava.fi/uutishuone/teemajutut/suomen_korkeasti_koulutetut_lansi-euroopan_halvimpia

Insinööriliitto on mukana keskusjärjestöselvityksessä

Tiistai 25.11.2014 - TimoK

Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokarinmukaan Insinööriliitto lähtee mukaan selvittämään yhden suuren keskusjärjestön perustamista nykyisen kolmen pohjalta.

– Tämä on juna, josta ei voi jäädä pois. Tarkoitus on luoda Elinkeinoelämän keskusliitto EK:lle riittävän suuri vastavoima. Palkansaajapuoli on viime aikoina ollut riittävän monta kertaa ottavana osapuolena. Suunta on saatava muuttumaan, Porokari sanoo.

Porokari oli mukana maanantai-illan salaiseksi luonnehditussa palaverissa, jossa parisenkymmentä liittojohtajaa pohti keskusjärjestörakenteen tiivistämistä. Keskusjärjestöjen puheenjohtajista paikalla olivat SAK:n Lauri Lyly ja STTK:n Antti Palola.

– Tunnelma hotelli Tornissa oli varsin innostunut. Sen jälkeen pidimme Insinööriliiton hallituksen sähköpostikokouksen, jonka päätös oli lähteä mukaan selvitystyöhön. Haemme tässä, kuten aina, jäsenten kannalta parasta ratkaisua, Porokari kertoo.

Hän tähdentää, että lopullisen päätöksen keskusjärjestöstä tekee Insinööriliiton edustajakokous. Porokari ei ryhdy arvuuttelemaan, koska sen aika on; nyt ollaan mukana selvittämässä uuden keskusjärjestön mahdollisuutta.

– Tavoite on, että uusi keskusjärjestö aloittaisi toimintansa jo vuoden 2016 alusta. Tavoite on haasteellinen, mutta haasteita pitää olla. Tärkeintä on, että Insinööriliitto mukana varmistamassa, että palkansaajien ääni kuuluu jatkossa entistä vahvempana. Parhaiten se onnistuu, jos kaikki Suomen 80 palkansaajaliittoa ottavat järjen käteen ja lähtevät selvitystyöhön mukaan, hän toteaa.

Tervetuloa KYT jäseneksi

Tiistai 18.11.2014 - TimoK

Twrvetuloa uudet jäsenet. Seuraa toimintaamme näiltä sivuilta. Ilmoita toimiva sähköpostiosoite Pekka.Makkonen@elomatic.com

Syyskokous 2014

Torstai 2.10.2014 - Timo K

Syyskokous 24.10.2014 klo17.00

Radisson Blu Marina Palace Hotel
Linnankatu 32, Turku

 

1. Kokouksen avaus.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.

3. Kokouksen työjärjestys.

4. Kokousvirkailijoiden valinta ja osallistujien toteaminen.

    4.1 Kokouksen puheenjohtaja.

    4.2 Kokouksen sihteeri.

    4.3 Kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja äänten laskijaa.

    4.4 Osanottajien toteaminen.

5. Päätetään vuoden 2015:

     - toimintasuunnitelma

     - talousarvio

     - liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

     - toimihenkilöiden palkkiot

6. Päätetään hallituksen jäsenten ja varajäsenten määrä.

7. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

8. Valitaan hallituksen muut jäsenet erovuoroisten tilalle

9. Valitaan toiminnantarkastajat ja heille varamiehet.

10. Päätetään kokousten koolle kutsumistavasta www.konsulttialanylemmat.com ja e-mail.

11. Kokouksen päätös.

 

Tervetuloa Hallitus

Tervetuloa yritysyhdistysseminaariin 24.-25.10. Turkuun!

Maanantai 29.9.2014 - TimoK


Syksyn yritysyhdistysseminaari keskittyy yhdistysten identiteetin vahvistamiseen, brändin luomiseen ja maineen hallintaan. Seminaarissa kuullaan onnistumistarinoita ja päästään pohtimaan oman yhdistyksen toimintaa em. asioiden näkökulmasta. Tavoitteena on yhdistys, johon kaikki haluavat kuulua!


Seminaarin ohjelma:

Perjantai 24.10.
Klo 12 Lounas
Klo 13 Unohduksen partaalta hittituotteeksi: Marttojen re-brändäys
Tiina Sjölund, pj, Varsinais-Suomen martat
Klo 14 Partiolaiset: Kasvuun vai kaatikselle - näin tehtiin partion uusi nousu
Anna Munsterhjelm, pj, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
Klo 15 Kahvi
Klo 15:30 Muistatko opiskeluaikojen yhteishengen? Yhteisöllisyyttä yhdistystoimintaan opiskelijoiden malliin

Klo 16:30 Vuoden yritysyhdistyksen palkitseminen
Ainokaisa Saarinen, pj, YTN:n yritysyhdistysryhmä
Klo 17 Yhteenveto päivästä
Klo 18 Päivällinen


Lauantai 25.10.
Klo 9 Mitä jäi mieleen eilisestä?

Klo 9:30 Miten vahvistetaan oman yhdistyksen identiteettiä ja rakennetaan tavoiteltava brändi? Miten mainetta pidetään yllä?

Klo 11 Lounas
Ilmoittaudu tästä viimeistään 8.10.

Seminaarimatka Tallinnaan

Sunnuntai 10.8.2014 - TimoK

KYT-Seminaari Tallinnassa 12.-13.9.2014
Seminaarimatkalle on lähdössä 20 aktiivista KYT:n jäsentä. Seminaarin aiheina suunnittelualan neuvottelutilanne ja muut ajankohtaiset asiat.
12.09. perjantai
klo 13.30 lähtö Länsisatama Helsinki Tallinna
Buffet-lounas laivalla.
klo 15.30 saapuminen Tallinnaan/D-terminaali.
Seminaaria Tallink Spa hotellissa. Täällä myös yöpyminen 2 h huoneissa.
Luennoitsijana suunnittelualan asiamies IL:sta Tapio Soltin
20.30 illallinen ravintolassa.
12.09. lauantai
Aamiainen
Seminaaria klo 09.00-11.00
Tämän jälkeen vapaata aikaa Tallinnassa.
Klo 13.30 lähtö Tallinna/D-terminaali.
Klo 15.30 saapuminen Helsinkiin/Länsisatama

Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille. Seminaarimatkalla omavastuu osuus 30 € jäsenille. Matkakulut korvataan joko julkisilla kulkuneuvoilla tai jos omalla autolla niin 25 cent/km + 3 cent/lisämatkustaja.
.
Tämä seminaari ei ole kalvosulkeista vaan toivotaan käsiteltävistä asioista yleistä keskustelua mielipiteitä asioiden eteenpäin viemistä varten.

Ilmoittautumiset pekka.makkonen@elomatic.com tai timo.karasmaki@etteplan.com

Vuokrainsinöörit yleistyvät

Keskiviikko 23.4.2014 - Timo K

Vuokrainsinöörit yleistyvät vauhdilla – työntekijä maksaa itse eläke-, sotu- ja muut maksut                     4.4.2014 Tekniikka&Talous

Antti Jokinen kuuluu siihen vauhdilla yleistyvään insinöörijoukkoon, jonka työsuhteen muoto ei noudattele perinteistä mallia.

Jokinen työskentelee kaivosalan tekniikkaa toimittavalla Outotecilla, mutta hänen tilinauhassaan ei lue palkanmaksajana Outotec, eikä liioin Etteplan, Pöyry, Rejlers tai muu Outotecin vakiintunut alihankkija.

– Käytän laskutuspalvelua nimeltä Odeal, ja se maksaa palkkani. Käytännössä myyn työvoimaani kuin yrittäjä.

Jokinen valmistui alun perin autosähköinsinööriksi Metropoliasta. Ala ei kuitenkaan vastannut työmielessä miehen odotuksia, ja niinpä hän jatkokoulutti itseään puoli vuotta 3d-cad-asioissa.

Lisäkoulutuksen jälkeen Jokinen pääsi Academic Work -rekrytointiyhtiön kautta vuodeksi Konecranesille vastaamaan osasta tuotetiedonhallintaa. Vakipaikkakin oli luvassa, mutta sitten Konecranesilla alkoivat yt:t.

– Vakipaikka haihtui savuna ilmaan, ja määräaikaisuus vain tehtiin loppuun. Totta kai harmitti, Jokinen muistelee.

Tes englanniksi

Perjantai 11.4.2014 - Timo K

Consulting Sector
Työehtosopimus on käännetty englanniksi 
http://ytn.fi/index.php?page_id=258

 

KYT myös facessa, tietty

Perjantai 4.4.2014 - Timo K

Konsulttialan Ylemmat toimihenkilot | Facebook

https://www.facebook.com/KonsulttialanYlemmatToimihenkilot?ref=stream
Konsulttialan Ylemmat toimihenkilot. 9 likes. Ylempien toimihenkilöiden yrityskohtaisen edunvalvonnan merkitys kasvaa jatkuvast. Suunnittelualalla toimii  ...

Vuosikokous 4.4.2014 Vantaalla

Torstai 13.3.2014 klo 5:24 - TimoK

 Vuosikokous 4.4.2014 klo 17.30  YTN Seminaarin yhteydessä.

Rantasipi Airport
RobertHuberintie 4, Vantaa

Lue Asialista Uutiset-sivulta.

KYT:illä vahva edustus

Perjantai 7.2.2014 klo 10:16 - Timo K

KYT:illä on vahva edustus YTN Suunnittelualan taustaryhmässä.

Työvaliokunnassa on Pekka Makkonen 2014-2015.

Taustaryhmän jäsenenä Ville-Veikko Karhunen. 

Hyvää Uutta Vuotta 2014 & Muutoksia

Tiistai 31.12.2013 - Timo K

Työttömyysturvalain uudistus 1.1.2014 alkaen. Muun muassa omavastuuaika muuttuu (lähde: TYJ).

Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan edellytykset voivat täyttyä kuudessa kuukaudessa

Palkansaajan ansiopäivärahan maksaminen edellyttää, että henkilö on ollut työttömyyskassan jäsen ja työskennellyt ennen työttömyyden alkamista määrätyn ajan. Näitä edellytyksiä kutsutaan jäsenyys- ja työssäoloehdoksi. Palkansaajan jäsenyys- ja työssäoloehto lyhenee vuoden alussa 34 kalenteriviikosta 26 kalenteriviikkoon. Tämä tarkoittaa, että kassan jäsenelle voidaan maksaa ansiopäivärahaa aikaisintaan 26 viikon jäsenyyden ja työskentelyn jälkeen. Lyhyempi 26 viikon jäsenyys- ja työssäoloehto koskee niitä henkilöitä, jotka ovat työskennelleet 29.12.2013 jälkeen vähintään yhden työssäoloehdon täyttävän työviikon ajan.

Omavastuuaika lyhenee ja asetetaan enintään kerran vuodessa

Työttömyyden alkaessa asetetaan omavastuuaika, jonka ajalta ei makseta etuutta. Omavastuuaika asetetaan myös silloin, kun 26 viikon työssäoloehto täyttyy uudelleen esimerkiksi osa-aikatyön, lomautusjaksojen välisen työn tai määräaikaisen työsuhteen perusteella. Omavastuuaika lyhenee vuodenvaihteessa seitsemästä arkipäivästä (ma-pe) viiteen arkipäivään. Tämän lisäksi omavastuuaika asetetaan vuodenvaihteen jälkeen enintään kerran vuodessa.

Päiväraha lasketaan enintään kerran vuodessa

Ansiopäivärahan määrä lasketaan työttömyyttä edeltäneiden ansioiden perusteella työttömyyden alkaessa. Ansiopäivärahan määrä lasketaan myös silloin, kun 26 viikon työssäoloehto täyttyy uudelleen esimerkiksi osa-aikatyön, lomautusjaksojen välisen työn tai määräaikaisen työsuhteen perusteella. Ansiopäivärahan määrä lasketaan vuodenvaihteen jälkeen enintään kerran vuodessa.

Työhistoria ja kieltäytyminen työllistymistä edistävästä palvelusta vaikuttavat ansio-osan enimmäismaksuaikaan

Ansiopäiväraha koostuu peruspäivärahan suuruisesta perusosasta ja ansioihin perustuvasta ansio-osasta. Ansio-osan 500 päivän enimmäismaksuajasta vähennetään jatkossa 100 päivää, jos henkilöllä on alle kolmen vuoden työhistoria. Enimmäismaksuajasta vähennetään 100 päivää myös silloin, jos henkilö kieltäytyy ensimmäisen 250 työttömyyspäivärahapäivän aikana työllistymistä edistävistä palveluista tai keskeyttää palvelun. Vähennystä ei tehdä palvelusta kieltäytymisen ja palvelun keskeyttämisen perusteella, jos henkilö osallistuu palveluun 250 ensimmäisen työttömyyspäivärahapäivän aikana vähintään 40 päivän ajan ja saa tältä ajalta korotettua ansio-osaa.

Silloin kun ansio-osan enimmäismaksuaikaa on lyhennetty, työttömyyskassa maksaa ansiopäivärahan peruspäivärahan suuruisena viimeisen 100 tai 200 päivän ajalta. Muutos koskee niitä henkilöitä, joiden päivärahan maksamisen enimmäismaksuaika alkaa lakimuutoksen jälkeen.

Työtuloille suojaosa

Ansiopäiväraha maksetaan soviteltuna, jos henkilö on työllistynyt osittain. Tämä tarkoittaa, että täydestä ansiopäivärahasta vähennetään puolet ansaitusta työtulosta. Vuodenvaihteen jälkeen alle 300 euron työtulot eivät vaikuta ansiopäivärahan määrään. 300 euron ylittävät tulot 2/2 TUE 31.12.2013

 

sovitellaan. Päivärahan ja työtulon yhteissumma ei kuitenkaan voi olla suurempi, kuin se palkka, jonka perusteella päiväraha on määritelty. Tästä syystä myös alle 300 euron työtulo voi joissain tilanteissa vaikuttaa päivärahan määrään.

Korotusosiin muutoksia

Ansiopäiväraha voidaan maksaa korkeammalla tasolla, jos henkilölle on kertynyt riittävä työhistoria tai jos hän osallistuu työllistymistä edistävään palveluun. Lakimuutoksen myötä työllistymistä edistävien palvelujen ajalta maksettava muutosturvan ansio-osa poistuu ja korotetun ansio-osan taso nostetaan muutosturvan ansio-osan tasolle. Palvelujen ajalta maksetaan korotettua ansio-osaa enintään 200 päivän ajalta.

20 vuoden työhistorian perusteella maksetaan korotettua ansio-osaa enintään 90 päivän ajan aikaisemman 100 päivän sijasta. Kolmen vuoden työhistorian perusteella ei enää makseta korotettua ansio-osaa 20 päivän ajalta.

Lisäpäiväoikeuden ikäraja nousee

Ikääntyville pitkäaikatyöttömille voidaan maksaa ansiopäiväraha 500 päivän enimmäisajan jälkeen lisäpäivinä sen kalenterikuukauden loppuun, jona henkilö täyttää 65 vuotta. Lisäpäiväoikeuden ikäraja on jatkossa 61 vuotta niiden henkilöiden kohdalla, jotka ovat syntyneet vuonna 1957 tai sen jälkeen. Vuosina 1950–1954 syntyneillä ikäraja on edelleen 59 vuotta ja vuosina 1955–1956 syntyneillä 60 vuotta. Ansiopäivärahan maksaminen lisäpäiviltä edellyttää, että henkilö on työskennellyt vähintään viisi vuotta viimeisen 20 vuoden aikana.

Tästä linkistä aukeaa taulukko, jossa on verrattu lain tuomia muutoksia.

Lisätietoa työttömyysturvalain uudistuksesta osoitteessa http://www.tyj.fi/

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »